maanantai 27. toukokuuta 2013

AVO3

Sunnuntaina käytiin Rockyn kanssa korkkaamassa tokon avoin luokka -  eikä mennyt ihan niin kuin Strömsössä. 

Paikalla makaaminen 9
 Tuomarin mukaan rauhallinen ja keskittynyt, mutta välillä piti päätä maassa taasujen välissä ja välillä nosti sen ylös, joten siitä rokotti yhden pisteen.

Seuraaminen taluttimetta 8
Todella nättiä seuraamista, jes jes jes! Tuli kaavion aikana ihan kuningasfiilis. Paitsi kun juoksuosuudessa koiralla keskittyminen herpaantui, tiputti kontaktin ja jäi pariksi askeleeksi haahuilemaan. Tästä pistevähennykset.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
 En keksi mistä tuo piste lähti. Ehkäpä olisi voinut olla vielä nopeampi.

Luoksetulo 0
Aivopieru nro 1: Koira tarvitsi kaksi käskyä ennen kuin lähti tulemaan. 
Aivopieru nro 2: Mä unohdin antaa pysäyttämiskäskyn. Voi herranjestas ihminen voi olla tyhymä. Tajusin, että hitto tässähän piti pysäyttää tuo koira ilman liikkurin lupaa ja siinä vaiheessa merkkitötsä oli jo long gone. Pysähtyi kuitenkin käskyn saatuaan nopeasti ja siitä nätti siirtyminen perusasentoon. Pisteitä ei kuitenkaan näillä kikkailuilla herunnut. Meni kyllä ihan mun jännittämisen piikkiin tämä nolla.
 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7
Kääntyi katsomaan perään.

Noutaminen 8,5
Perusasentoon siirtyessä pyöritteli kapulaa suussa. 

Kauko-ohjaus 5
Nopea siirtyminen istumaan ja siitä suoraan maahan - mitä sitä turhia käskyjä odottelemaan. Saman teki toisellakin kerralla. Tämä oli jotain ihan uutta, ei ole koskaan aiemmin tuollaista ennakointia keksinyt. 

Estehyppy 0
Takaisin tullessa kiersi esteen. Siis mitäh?? Ei ole koskaan tehnyt moista. Arrgghh. 

Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi, että koira on hyvin hallinnassa ja tekee iloisen rauhallista yhteistyötä. Minua kehotti kiertämään paljon kisoja, että saisin silmiinpistävän jännittämisen edes jollain lailla kuriin. 

Yhteensä saldona 116 pistettä ja kolmostulos. Tuomarina Jaana Tala.

Ja voin kertoa, että kyllä muuten nyppi. Ja nimenomaan nyppi oma jännityksestä johtuva dorkailu kehässä - koira kyllä toimisi, jos ohjaaja olisi edes jollain tasolla toimintakykyinen. Toivottavasti saan nyt nuo koiran keksimät uudet kippaskappastemput paikattua nopsaan ja sitten vaan uutta yritystä kehiin kahden viikon päästä.  Eikös kaiken järjen mukaan jännityksen pitäisi hellittää, kun nyt on pohjalla jo käyty?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti