keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesäkivaa

Kulunut kesä on ollut Mäkilän lauman historian yksi hirveimmistä. Vastoinkäymisiä on riittänyt erityisesti koirarintamalla, mutta myös muissa asioissa. Jos en ole mitään muuta tänä kesänä oppinut, niin ainakin sen, että mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä ja että elämää itsessään pitää kunnioittaa ja vaalia joka hetki. 
Onneksi synkkien ja vaarallisten päivien joukkoon on mahtunut myös niitä hyviä ja iloisia hetkiä, vaikkakin edes lyhyitä sellaisia. Niiden pienten ohikiitävien hetkien avulla jaksaa tallustaa taas eteenpäin ja uskoa, että ehkä tämä tästä vielä helpottaa.

Herra H on nautiskellut kesäelämästä omien puuhiensa parissa. Niistä mieluisimpia ovat vesileikit - Happy ei tiedä mitään niin hienoa asiaa kuin vesiletku. Mikä kumma siinä on, että suihkussa käyminen on maailmankaikkeuden ällöttävin asia, mutta pihalla vesiletkusta suihkuavan veden kanssa temuaminen on kertakaikkisen upeaa? Happy voisi leikkiä vesiletkun parissa monta tuntia yhteen menoon. Eikä sitä riekkumista katsellessa kyllä uskoisi, että äijällä alkaa ikääkin olla jo ihan kunnioitettavat lukemat.

Neiti H kävi tutustumassa ensimmäistä kertaa järveen. Siinä ei paljoa arasteltu, vaan kastettiin kerran varpaat veteen, katsottiin mammaa kysyvästi ja kun rohkaisu saatiin, niin täydellä voimalla uimaan vaan. Tuo suhtautuminen kuvastaa Helgan luonnetta todella hyvin. On se vaan niin älyttömän ihana, täydellinen pentu!

Maisteri R on puolestaan sitä mieltä, että joskus vähempikin riittäisi. Helga ei kunnioita Rockya tipan tippaa, vaan sumeilematta yrittää varastaa siltä kepit ja lelut suusta, näykkii kintuista, haukkua räksyttää komentaakseen milloin mistäkin ja puree kyljistä. Itse saa olla suhteellisen tarkkana siitä, ettei kuormitus käy Rockylle liiaksi, vaan se saa aina halutessaan vetäytyä omaan rauhaan, paikkaan mihin pennulla ei ole pääsyä.

Pikkuhiljaa sitä uskaltaa taas orientoitua myös harrastamiseen. Helga alkaa jälleen käymään treeneissä luomassa mielikuvaa kentästä maailman hienoimpana paikkana, jossa aktiivisuudesta mammaa kohtaan saa paaaaaljon kehuja ja ruokaa. Samalla itse opiskelen suojelun saloja muiden koirien treenejä seuraamalla ja tyhmiä kyselemällä. 

Rockyn kanssa pitäisi hiki otsassa treenata 10.8-11.8 järjestettäviä, Suomen ensimmäisiä kansainvälisiä koirafrisbeekilpailuja varten. Puolet freestyle-ohjelmasta on harjoiteltu ja vaikeampi puolisko on vielä jäljellä. O-ou...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti